--> informatie  --> naar het overzicht

nr. 5

Verzorgd door de Strips-redactie: interstrip@stripster.eu

de intrige, karakters en decorsDe intrige:
Rupert Carstairs, miljardair en eigenaar van diverse Britse mediabedrijven, voelt zijn einde naderen. Enige erfgenamen zijn Rupert’s twee zonen uit zijn laatste huwelijk met een veel jonger ex-fotomodel. Beide zonen hebben met elkaar al lange tijd een enorme ruzie over de Carstairs-erfenis.
De oude man wil voor zijn naderende dood een einde maken aan deze twist. Daartoe geeft hij een opdracht aan de zonen. De zoon die deze opdracht tot een goed einde brengt zal de erfgenaam van het Carstairs-imperium zijn, de ander wordt onterfd.
Ruisende golven, palmbomen, verrassende gebeurtenissen, jaloezie, mysterie en avontuur vormen decor en omstandigheden van deze broederstrijd.
Maar de speeltijd is beperkt, want de dood laat zich niet tegenhouden...

Rupert Carstairs:
Personalia: 72 jaar, lengte 1.82, slank postuur, grijs haar dat achterover gekamd is, blauwe ogen met daaronder stevige wallen, normale neusvorm, stevige kaaklijn. Aangezien hij al op leeftijd is brengt dit de nodige uiterlijke kenmerken met zich mee (rimpels in zijn voorhoofd etc.). Daarnaast lijdt hij aan een zeldzame ongeneeslijke bloedziekte en bereidt hij zich voor op zijn naderende dood.
Karakter: autoritaire persoon, keiharde zakenman die door de jaren heen zelfstandig zijn zakenimperium heeft opgebouwd ten koste van vele anderen. Gaat qua mentaliteit over lijken en heeft dan ook veel vijanden.
Bijzonderheden: was al zeer gefortuneerd toen hij begin jaren 80 trouwde met het veel jongere ex-fotomodel Priscilla Reed, die helaas jong is gestorven. Uit dit huwelijk kwamen zijn enige kinderen voort, twee zonen: Ethan en Nathan. Zoals gezegd is Rupert Carstairs ongeneeslijk ziek en is hij bedlegerig.

Ethan Carstairs:
Personalia: 26 jaar, lengte 1.84, slank postuur, zwart haar waarbij hijzelf de scheiding links draagt, blauwe ogen, normale neusvorm, heeft dezelfde stevige kaaklijn als zijn vader.
Karakter: eigenwijs, verwend, gladde jongen, maakt de laatste jaren veelvuldig ruzie met broer Nathan over wie het imperium van vader zal overnemen. Voorbeeld van een verwend rijkeluiszoontje, daarnaast een echte streber en geldwolf.
Bijzonderheden: oudste zoon van Rupert Carstairs en Priscilla Reed.

Nathan Carstairs:
Personalia: 25 jaar, lengte 1.83, slank postuur, blond haar in de vorm van een kort stekelkapsel, blauwe ogen, normale neusvorm, heeft een wat meer ronde en sierlijkere kaaklijn (duidelijk moeder’s invloed).
Karakter: qua karakter compleet gelijk aan zijn broer, maar voelt zich vaak achtergesteld vanwege het feit dat hij de jongste is van de twee.
Bijzonderheden: jongste zoon van Rupert Carstairs en Priscilla Reed. Was jarenlang een losbol en houdt van snelle auto’s en veel vrouwelijk schoon.

Percy:
Personalia: 59 jaar, lengte 1.80, gezetter postuur en een buikje, wat dikker hoofd, beginnende onderkin, bovenop het hoofd kaal maar dun grijs haar vanaf driekwart van het hoofd, ook boven de oren, statige blik, kleine bruine ogen met daaronder wallen, grote grijze wenkbrauwen, een grote neus, kuiltje in kin.
Karakter: statige butler, ziet en hoort veel maar is volledig toegewijd aan Rupert Carstairs. Heeft als butler een hautaine blik in zijn ogen, kijkt met opgeheven hoofd. Beschikt over de typische Engelse droge humor.
Bijzonderheden: is al vele jaren in dienst bij Rupert Carstairs en geniet dan ook alle vertrouwen van zijn werkgever.

Lucy Lim:
Personalia: 29 jaar, lengte 1.76, slank postuur, Singaporees uiterlijk, betoverende donkere ogen, mooie neus en zeer verleidelijke lippen, sierlijke vrouwelijke kaaklijn, lang steil zwart haar tot halverwege de rug, perfecte lichaamsbouw waarbij alle proporties en rondingen zeer goed zijn verdeeld.
Representatief, besteedt veel aandacht aan haar uiterlijk, zelfs als ze op een onbewoond eiland bivakkeert.
Karakter: komt vriendelijk en soms uitdagend over, maar is zeker geen katje om zonder handschoenen beet te pakken.
Bijzonderheden: afkomstig uit Singapore en sinds een aantal jaren Rupert Carstairs’ persoonlijke assistente. Expert in diverse oosterse vechtsporten.

Notaris Watts:
Personalia: 54 jaar, lengte 1.70, zeer gezet postuur, kaal hoofd, bolle neus, grijsblauwe ogen, draagt een bril met ronde glazen en zwaar montuur, heeft een grote onderkin.
Draagt altijd een maatkostuum, maar geen stropdas, wel een vlinderdas.
Karakter: een formele notaris, komt verlegen en een beetje chaotisch over, maar is dat zeker niet.
Bijzonderheden: regelt al vele jaren alle notariële zaken voor Rupert Carstairs en is oprichter van en vennoot in het zeer gerenommeerde notariskantoor Watts, Jagger & Richards.

De slaapkamer van Rupert Carstairs in zijn landhuis:
Een grote kamer (50 vierkante meter) met daarin een kingsize bed. Smetteloze witte lakens en dekens.
Anders dan men in een oud statig landhuis zou verwachten is deze slaapkamer modern ingericht met o.a. moderne kunstvoorwerpen, liefhebber als Carstairs is.
Daarnaast zijn er aan de wanden verschillende schilderijen en foto’s te vinden van zijn succesvolle zakencarrière. We zien b.v. Carstairs met een groot jacht, Carstairs voor één van zijn nieuwe kantoorgebouwen, onderscheidingsuitreikingen m.b.t. ‘businessman of the year’ etc. Alles bewijst dat hij een zeer succesvol zakenman is.
Aan Carstairs’ linkerzijde bevindt zich zijn hartbewakingsmonitor en een infuus (een standaard met vochtzak) dat via een slangetje in zijn linkeronderarm verdwijnt.

Het eiland Tavunua:
Vanaf zee ziet men een breed strand. Daarachter de jungle, met tropische flora en fauna.
Op driekwart van rechts steekt een hoge rotspartij boven de jungle uit. De rotspartij bestaat uit 2 afgeplatte toppen waarbij de linkertop iets lager is dan de rechtertop.

Het meertje op Tavunua:
Middenin de jungle bevindt zich een paradijselijk meertje in een 8-vorm van 30 meter lengte en 15 meter breedte, omzoomd door een zandstrandje. Het water is kraakhelder.
Het meertje wordt gevoed door een 10 meter hoge waterval vanaf een rotspartij. De breedte van de eigenlijke waterval is 4 meter.
Aan de andere kant van het meertje loopt een stroom verder de jungle in voor de afvoer van het water.

Het basiskamp op Tavunua:
Dit basiskamp bevindt zich op het strand en bestaat uit vier basic kampeertenten (de bekende driehoeksvorm aan de voorkant) met een rits als sluiting. In de tent kan men net rechtop staan. Alle vier kampeertenten hebben de opvallende kleur oranje en zijn niet voorzien van enige luxe.
Vanaf zee gezien staat de tent van Nathan geheel links, gevolgd door de tent van Ethan, daarna de tent van Percy en tot slot geheel rechts de tent van Lucy. De afstand van de tent van Nathan geheel links tot aan de tent van Lucy geheel rechts is zo rond de 30 meter.
In het midden is plaats voor het kampvuur. Her en der om het kamp verspreid liggen kleine vliegtuigcontainers met materialen, kleding en voedselpakketten.


© Arno van Dijk 2009
de Strips-redactie / StripSter
21-11-2009